Over Ons

Welkom bij “de Tafel en de Keuken”

Initiatief

“de Tafel en de Keuken” is een initiatief van een ondernemer die na een rijkgevulde carrière dit project bedacht heeft.

De Tafel

Deze tafel stond te vereenzamen op de zolder van een oude pastorij in het Zuid-Westen van Frankrijk. Op vraag van Luc M.M. verhuisde zij naar België om daar dienst te doen als gastentafel.

De Keuken

In de ruimte van een vroeger bedrijf werd een keuken ontworpen en gebouwd die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden.

Wie is wie

Marc Costers

Meer dan 40 jaar ervaring in de horeca is een bagage dat niet te versmaden is. Koken is zijn passie en die passie deelt hij graag met iedereen met zijn gouden tips en trucs. Sinds meerdere jaren geeft hij kookdemonstraties op het Voedingssalon, Cocoon, Batibouw en Vakantiesalon. Bakdemonstratie bij Aveve, Horta en Eurotuin. Bijna 7 jaar draaide hij mee als chef bij Kookeiland Ontdek je Smaak op  verschillende events. Staat al 15 in het onderwijs.

Ann Van Camp

Hallo, ik ben Ann Van Camp uit Tienen, getrouwd met levensgenieter John en trotse mama van Lena en Tess. Maar de meeste mensen in foodieland kennen me als Ann Koekepan, een koosnaampje dat ik als kind van mijn tante Kristien kreeg. Zie ook https://annkoekepan.be/

Ann Steyaert

Ann Steyaert is culinaire chef en romaniste, patissier and koekjesbakker, thuis bij Molière and Escoffier, in jeans en T-shirt, witte vest en zwarte schort. Klassiek maar niet academisch, koppig, tot op de gram nauwkeurig, een meisje met karakter, sterk en overtuigd. Natuurlijk, oprecht en direct, gepassioneerd, een beetje “verlicht”, die niets voor de helft doet. Iemand die houdt van verse, eerlijke ingrediënten, indien mogelijk regionale en artisanale producten, van onberispelijke kwaliteit.  https://www.thuisgastronomie.com/de-chef   

Annemarie Leijssen

Annemarie is ervaringsdeskundige wat betreft “koken volgens de 5 elementen” In het dagelijkse leven kookt zij volgens deze Oosterse kookwijze, en niet alleen voor haar gezin van 7 maar ook voor anderen. Met deze ervaring als bagage probeert zij anderen wijzer te maken in deze kookstijl.

Patrick Delhaye

Patrick is waarschijnlijk als foodie geboren, in elk geval heeft hij een bagage om u tegen te zeggen. Kijk maar eens op zijn site en u zult versteld staan welke culinaire watertjes deze man al doorzwommen heeft.  Zie ook: https://eenbeetjebeter.be/

Gilles Van Bever

Dit is wat Gilles over zichzelf zegt. Mijn passie voor wijn komt deels van thuis uit aangezien ik ben opgegroeid met het zien en horen dat er bij lekker eten een lekkere wijn hoort. Maar hiernaast ben ik helemaal gebeten door de smaakverschillen die zich voordoen in elke fles en de factoren die deze bepalen. Combineer dit met het verhaal dat zich afspeelt achter de wijn en je komt uit op iets waar je kan over blijven leren. Wat enorm motiverend werkt. Zie ook: https://www.gvb-winedesign.be/#over-mij